Ultralydsscanning

Vi bruger ultralydsscanning til undersøgelse af muskuloskeletale strukturer. På den måde kan vi danne os et detaljeret billede af muskler, sener, ledbånd, slimsække, brusk og knogler. Vi kan via scanningen eksempelvis verificere en inflammation i en seneskede, en irriteret achillessene, en forkalkning i en sene, et brud i en knogle, bruskskader eller en inflammatorisk tilstand i andet skadet væv.

Ultralydsscanning er et fremragende redskab til at understøtte den fysioterapeutiske undersøgelse. Vi laver altid en grundig undersøgelse i forbindelse med en ultralydsscanning. På denne måde bruges ultralydsscanning i klinikken til at afgøre typen og omfanget af skaden og vi kan bedre stille en specifik diagnose og dermed effektivisere behandlings-, og genoptrænings forløbet.

Vi bruger også ultralydsscanning til løbende at vurdere effekten af det behandlingsforløb du er i gang med. Ultralydsscanning er et objektivt måleredskab, der meget præcist kan afgøre om en vævsskade heler i forhold til prognose, om en hævelse reduceres som ventet eller om en muskel aktiveres som den skal.
Endelig kan en scanning også hjælpe os med at afgøre om en patient skal henvises til anden behandling, som eksempelvis medicinsk eller kirurgisk behandling.

Du vil i forbindelse med din scanning blive forklaret evt. fund ved scanningen samt blive vejledt i det videre forløb af din skade.

Hos FysioDanmark Ringsted & Ringsted Sportsklinik er det Fysioterapeut Simone Mandal der laver ultralydsscanning. Simone har efteruddannelse og erfaring i ultralydsscanning.

Simone Mandal

Professionsbachelor i fysioterapi og Sportsfysioterapeut

Se priser her.